cuti-cuti yang panjang nih kalau takde sen, tak syok gak nak keluar jalan-jalan. Mujur aku bawak balik Lego set tu, bleh gak testing2 kat umah. Boring nye pasal smalam, amik le gambo parts2 yang tak pernah aku tgk masa main Lego time kecik2 dulu…. Percubaan menggunakan macro mode gagal mungkin kerana tak cukup cahaya. Maklumlah, […]

Read More →

LEGO MINDSTORMS 2.0 Tahun ni aku ditugaskan untuk mengajar sesuatu yang baru. Aku diamanahkah untuk handle robotic club yang baru ditubuhkan di sebuah sekolah swasta yang menjadi client company aku. The last time aku main Lego ni masa kecik2 dulu, mana ad canggih macam skarang. Tapi bila aku dapat tau aku akan mengajar robotic club […]

Read More →

CNY DECO IN KLCC I happened to had dinner in KLCC and saw this unique Chinese traditional house built at the center court of Suria KLCC. It reminds me of what an old traditional chinese house looks like. All photos take with camera phone. Happy CNY to all who celebrate it and happy holidays to […]

Read More →

For Sale 1. Nokia 66304 months old Nokia 6630Warranty by i-mobile (Nokia authorized dealer)Price RM 1000 (original price, RM 1320)All in box:1. Handphone (excellent condition, no scratch, 1 owner)2. Original casing (never use before)3. USB Cable4. Original battery5. CD6. Original Nokia handsfree7. Box8. Warranty card, receiptFirst come first serve. email to sherrina_kl@yahoo.com 2. Panasonic Lumix […]

Read More →

Kisah Seekor Kucing ni kucing member aku, Mas. Aku tak ingat apa nama kucing ni. Namanya unik sangat. I bet it spend half of his life for sleeping. Dah…dia kacau laptop lah pulak!!! Pandai pulak dia shut down Windows. Kucing gi skolah nih. Orang minum teh, dia pun sibuk nak minum. Tu tengah heran tengok […]

Read More →

Penantian 20 tahun berakhir. Mesti korang ada baca paper pasal kes rumah setinggan dirobohkan di Ulu Klang. Di tv pun ada disiarkan berita sampai penduduk2 setinggan ni pecah2kan kete tanda protes. Bagi aku dan penduduk halal disini, ia satu berita yang kami tunggu selama 20 tahun. Ni gambar2 yang diambil diambang penutup 2005. Rumah2 ini […]

Read More →

Day 6: Medan – Selamat Tinggal Maaf, entry tertunggak. Laptop mengalami gangguan. Lambat pula menutup kisah perjalanan 6 hari di Medan. Well, here it goes….. Hari terakhir, sejuk kerana hujan diawal pagi. Selepas sarapan, kami diberitahu flight adalah pada jam 3 petang. Pukul 10 pagi aku, Mas, Apek dan maknya sempat keluar ke bandar buat […]

Read More →