Bila guna lesen terbang, ini le jadinya

aku isytiharkan hari ini ialah hari yang bad luck dalam minggu nie. nape? aku terbangun lambat. to be exact, 10am. Shit, mandi secepat mungkin, bersiap secepat mungkin. At the same time, I was glad minggu nie skolah cuti. Aku takyah mengajar, cuma kene ke ofis.

Sampai di ofis di KLSC Wangsa Maju, aku bleh agak sure parking zero. Seperti tekaan, 3 kali round memang takde satu petak tu. Sial nye Toyota showroom, amik 3 petak illegally. Aku dah report kat Toyota HQ and DBKL, tapi no response. Tunggu le, aku report kat Malay Mail and Karam Singh Walia.

Kali keempat aku masuk ke lorong, satu-satunya lorong untuk akses ke Jalan 1/27F, ada satu kelisa dok ditengah lorong. Between 7-Eleven and Angel Cake. Aku tunggu kejap, maybe dia fetch cake kot. Dah 2 minit, aku hon. Aku tgh cermin, nun…dah beratur kat belakang. Mamat belakang aku dah main ekzos, sambil tekan hon. Aku join sekali sekala. Buat haus hon aje. Dah ramai yang datang nak saksikan tragedi pagi Rabu ini. Eh, aku nampak Na Murad lah. dia tersengih-sengih. Pelakon Kopitiam. Dia ada hal kat ofis si Afdlin Shauki agaknya.

5 minit. takde perubahan, nie dah melampau. mamat belakang tu dah ke kereta. usha2, henjut2 kete. siap maki2, nak pecahkan kete. kat 15 minit main hon, last2 aku bukak tingkap suh dorang semua undur. Gila betul, jauh nak undur. s

satu,satu undur. yang belakang plak blu2 tak paham. bila aku undur, rupanya mamat belakang aku tu reverse belakang kedai and end up dia ngan aku face to face. Kancil blakang aku plak blur2, tak paham dan stop. Sebabnya yg belakang2 baru sampai semua nak masuk lorong. Aku terpaksa jadik polis trafik. Tebalkan muka (mujur aku tak pakai baju kurung), halau dorang semua gi jalan lain. Jalan clear, aku reverse dan parking nun jauh di bangunan yg tengah dok bina. Sambil menyumpah2, aku pastikan takde apa yg tertinggal. tak sanggup nak patah balik amik barang. dah le bawak laptop.

hati panas, berpeluh, muka berminyak2. nak masuk ofis terus dah takde mood. Aku usha lorong, kete Kelisa tu masih ada. aku tgk org ramai dah kerumun. Cayalah, mujur aku bawak digicam. MUahahaha…amik gambo kete dia. publish satu dunia.

5 minit pastu, sorang awek India terkedek-kedek senyum2, buka pintu kete. Takde rasa bersalah langsung. Org2 kat situ maki dan merungut2 le. Jalan clear kembali, life goes on.

Kalau aku jadi dia, for the next century pon aku tak jejak kawasan Wangsa Maju. Tapi minah nie bleh relaks, jumpa petak cantik punya depan ofis aku dan parking balik.

Dunia ini tidak adil!!!!!!!!!

Image hosted by Photobucket.com

Ini le kawasan KLSC, Wangsa Maju. Jalan 1/27F.
Kalau korang penah dengo restoran NZ, kat sini le letaknya…..

Image hosted by Photobucket.com

Orang ramai mengerumuni kete nie. Macam car exhibition. Mamat tu tepon sapa agaknya. Tow truck kot

Image hosted by Photobucket.com
Macam mana le pompuan nie bleh dapat lesen memandu? Takleh beza parking ngan jalanraya?

Image hosted by Photobucket.com
Kalau pemilik kete nie kawan korang, sedara,jiran ataupun ofismate korang, tolong sampaikan salam aku kat dia. Aku rasa nak pecahkan cermin kete dia ngan steering lock baseball aku!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *