Hari Yang Mendemamkan eh, ada ke hari yang mendemamkan? hehehe…entah lah. yg pasti aku yg demam. dah 2 hari. tapi aku jenis malas do umah kalau demam. so hari nie aku amik cuti dan pegi ke Times Square menonton Madagascar. Nasib baik ada vick inhaler yg menemani dikala hidung aku tersumbat. citer madagascar nie best. […]

Read More →

The Da Vinci Code masa surf2 di internet, I came across info bout the movie yang aku dok tunggu sekian lama. semenjak pertama kali aku membaca buku Da Vinci Code yang ditulis oleh Dan Brown. Then aku start hunting all books written by him. Angels and Demons memang best giler, macam Da Vinci Code jugak. […]

Read More →

Bukit Tinggi Resort, Pahang Cuti kali nie aku pack dengan aktiviti. Sabtu gi KLCC. Ada band US Air Force/Navy main muzik sempena sambutan persahabatan US dan Malaysia. Mujur dia buat kat Malaysia, kalau dia wat persembahan nie kat Indonesia, sure dah kene baling ngan telur. Yang tak bagus, dia main time Maghrib. Punya banyak masa […]

Read More →

Bila Sesekali Kesusahan Menjengah… Alhamdulillah. Rezeki dari Tuhan Yang Esa. Jiran aku bagi info mengenai kawannya yang mencari orang untuk menaip kertas2 kerja yang ditulis arwah suaminya yang hendak dibukukan menjadi buku teks tingkatan 3, 4 dan 5. Setelah berbincang dengan isteri arwah, beliau setuju dengan tawaran aku iaitu RM 2 sehelai. Kalau takde aral, […]

Read More →

Album Terbaik Spider Semenjak Spider menang pelbagai anugerah hasil populariti lagu Relaku Pujuk, aku pon start dengo lagu2 diorang. Bukan tak penah ikuti perkembangan kumpulan nie. Aku dah dengar lagu2 dorang sejak zaman Ngam Ho lagi. Cuma tak penah beli album dorang sehingga baca pelbagai review daripada mereka2 yang dah membeli album Nazraku. Rasanya harus […]

Read More →

Sebelum nie aku hanya minat membela kucing saja. Tu pun bukan le serius sangat, just stray cats. Hanya bagi makan, main2 ngan kucing2 tu. Itu aje. Semenjak kucing kesayangan aku, Kitty meghilangkan diri dan Si Belang pun sama, aku dah tak minat nak bela kucing macam dulu. Siap seludup masuk ikut tingkap untuk bawak kucing […]

Read More →

Petrol naik lagi!!! Betul le kata orang, hanya hujan, air paip dan air kenc (ikut style Orkid dalam filem Sepet) aje yang turun. Aku pun sibuk meramaikan majlis kat Petronas tadi bagi memenuhkan tank kete. Dalam keadaan ini aku bersyukur sgt kete aku kecik dan tak makan minyak sgt. Aku tengok orang2 yg dok isi […]

Read More →

Last night was the wedding ceremony of Kelly and Mad. Kelly is my old friend from CBN. We used to ride on the same school bus for 2 years. It was heck, lot of fun. She’s the kind of the girl that likes to joke around, bit rough and all the boys (st john’s boys […]

Read More →