Post ID: 213

Fuji Finepix S5000 aku kene curik skali ngan laptop Compaq and iPAQ pda. Kalau korang nampak iklan2 jualan yg murah semacam dimana2, please let me know. Anyway, sedih memang sedih tapi life must go on. Hari raya takde laptop and ipaq takpe,takde kasut baru pon takpe tapi kalau takde camera…huwaa…nangis woo. So aku dah pi survey kat kedai. Nak cari model yg lama memang dah takde. Mungkin ada hikmahnya, aku dapat beli kamera baru yang lain dr yg lama.

So far lepas survey2, aku nampak Panasonic Lumix FZ3 sesuai ngan budget aku. Lagipon model nie in fact cam better dr aku nye yg lama sebab ada image stabilizer, 12x optical zoom dan guna Leica lens. Cuma yg tak best warna dia silver dan body dia plastik. Nak sambar FZ20 mahal bebeno plak. Aku suka finepix lama aku sebab body dia warna hitam and body buat dr getah. So bila pegang rasa kemas dan nampak cam pakai dSLR le sebab warna hitam

So, buat masa nie takde update lah ye…..tunggu le bila aku dah berjaya sambar kamera nie. harga pon a bit cheaper drpd aku nye dulu tapi aku masih windu kat kamera lama..huwaaaaa……



Left: FZ 20 Right: FZ 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *