Merdeka!! Seminggu nie keje cam kuli. Smalam dah melepek kat opis. Mujur budak x ramai datang. Try tido tapi mata taknak lelap. Otak nie dok pikior hal keje aje. Lepas keje plan nak jalan2, last2 lepak umah manager layan tv ajelah sambil pekena tomyam. Kol 11 balik umah sambung layan TV. hehehe…dapat sms merdeka lagi. […]

Read More →

PhD Penyakit PhD makin menular. Perasaan hasad dengki. Baru lepas stage 1 iaitu meeting ngan auditor company aku dah dibebani ngan masalah nie. The owner wants 15K as a deposit to purchase the company. Arghhh…. and they said that the process should only take less than 3 weeks not 3 months as we suggested before. […]

Read More →

Taktik Perniagaan Masa Kini Penah tak salesman dtg opis or umah korang bukan nakjual barang tapi nak wat research pastu kasik le kad cabutan bertuah? mende tu penah jadik kat opis sherrina dan kawan sherrina telah tergadai rm 4,500 sebab nak menang kete waja. Barang2 memang dapat tapi takde cop sirim, warranty kad ada tapi […]

Read More →

Back To School arghh..bestnya cuti 3 minggu. Dapat relaks sepuas-puasnya (relaks dari study, keje tetap kene keje). Semester baru pun dah bukak. Tup..tup….dah masuk 6 semester, 2 tahun bersama Unitar. Cepat masa berlalu, rasa macam baru aje register. Sem nie amik 4 subjek (15 kredit), bolehlah byk2 kang tak terlarat. Mana study lagi, keje lagi. […]

Read More →

aduhai kawan2 seperjuanganku. what a day!! memang pengalaman pahit le hari nie. Tapi takpe, aku jadikannya pengajaran. Aku plak kesian kat manager aku sebab aku, dia yg kene dengan parent. Begini ceritanya. Aku mengajar komputer kat Futurekids di KL. Sabtu lepas telah diadakan sesi ujian komputer dimana kali nie aku memang agak lain dari waktu […]

Read More →

Sejak akhir2 nie keje makin banyak. Slalu balik malam. Next week we will organize some games in our centre in Futurekids Wangsa Maju in conjunction with out 7th years of anniversary celebration. Thanks to Streamyx, now I can download lots of freeware that can be use in our centre and schools. It’s already 3 am […]

Read More →

Ahad yg damai best dan tenang. that’s the exact pharases to describe my sunday. All alone at home, me and my laptop only. Others, went out to visit malls and friends. When I think again, goshh….this is the only sunday throught January 2003-August 2003 where I get the chance to be left alone at home. […]

Read More →

Workaholic zaman mencabar melahirkan ramai manusia yg workaholic termasuk aku. keje sampai ke malam. apa pekdahnya? entah, kepuasan diri agaknya. kejar dateline. pastikan monthly profit tak lari. apa2 pun seminggu kerja bermati2an, aku dah jadik exhausted. Sepanjang tahun nie aku lom pegi vacation. Family aku dah 2 kali pi pantai. Aku takat ke sungai congkak […]

Read More →

dan aku tergelak lagi… bila aku on aje YM tetiba nampak sampul surat. Bila check rupanya aku dapat email yg ditaip sebegini: Saya jumpa yahoo id awak dalam Yahoo messenger suami saya. Selalu ker buat kerja macam ni? Chit Chat dengan suami orang? wakakakaka…..adehh…sakit perut. Harap hazman, tyco, muhsin (bakal) dll tak kene libas ngan […]

Read More →

saja nak test boleh insert hyperlink atau tidak. Lawati blog tok rimau sebab ada e-blog yg boleh didownload dan boleh dibaca tanpa perlu online Tok Rimau p/s: erkss…apsal link blog tok rimau tak keluar hah? camne korang buat boleh keluar???

Read More →